"Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu" tamamlanmıştır.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (MUDEM-HADYEK) ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUDEM) tarafından, 18-27 Ocak 2021 tarihleri arasında "Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu" düzenlendi, kurs kapsamında teorik dersler Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Ders Yönetim Sistemi altyapısı kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla yapıldı. Uygulamalı dersler ise Milas Veteriner Fakültesi kampüsünde yer alan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yüz yüze gerçekleştirildi.
Deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel çalışmalarda yer alacak araştırmacıların etik ilkeler doğrultusunda çalışacak bilgi donanımına sahip olmalarının sağlanması amacıyla düzenlenen kursa, 38 kursiyer katıldı. Bu kursiyerlerin 16’sının farklı üniversitelerden, 30’nun ise yüksek lisans ya da doktora yapan genç araştırmacılar olması dikkat çekti.
Düzenlenen kursun başaralı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen tüm akademik, idari ve teknik personelimize teşekkür eder, kursiyerimiz olan genç araştırmacılara mesleki hayatlarında başarılar dileriz.

 







Son Güncelleme Tarihi : 03.06.2021 11:36 Okunma Sayısı : 1152

Son Haberler