DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI KURSU BAŞLADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (MUDEM-HADYEK) ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUDEM) tarafından 18-27 Ocak 2021 tarihleri arasında devam edecek olan "Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu" toplam 38 kursiyerin katılımıyla başladı.
Kurs kapsamında teorik dersler üniversitemiz Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Ders Yönetim Sistemi altyapısı kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla, uygulamalı dersler ise yüz yüze Milas Veteriner Fakültesi kampüsünde yer alan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yapılacak. Deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel çalışmalarda yer alacak araştırmacıların etik ilkeler doğrultusunda çalışacak bilgi donanımına sahip olmalarının sağlanması amaçlandığı kursa katılanların 16'sının farklı üniversitelerden ve 30'unun yüksek lisans / doktora öğrencisi genç araştırmacılardan oluşması dikkat çekti.
Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK’in yaptığı açılış konuşmasında; Üniversitemizde günün teknolojisine uygun laboratuvar altyapısıyla bilimsel araştırmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezinin de yeni faaliyete başlamasına rağmen hızlı bir şekilde deneysel çalışmaların başlamasından memnuniyetini dile getirdi. Rektörümüz ayrıca günümüzde aşı ve kit başta olmak üzere ülkemizin ihtiyacı olan nihai ürüne yönelik çalışmalar göz ününde bulundurulduğunda hayvan deneylerinin önemine vurgu yaparak, üniversitemizin biyoteknoloji alanındaki hedeflerini desteklediğini belirtirken konuşmasının sonunda kursiyerlere derslerinde ve akademik çalışmalarında başarılar diledi.
Kursiyerlere 2 hafta sürecek eğitimlerde, deney hayvanları mevzuatı, etik kurallar, hayvan refahı, hayvanların fizyolojisi, anatomisi, histolojileri, hayvanların bakım beslenmesi, hastalıkları (virolojik, mikrobiyolojik ve parazitolojik) ile ilgili bilgiler, laboratuvar işleyişi, iş sağlığı ve güvenliği gibi teorik dersler verilecektir. Ardından deney hayvanları ile yapılacak çalışmalarda kullanılan yöntemler uygulamalı olarak gösterilecektir. Kurs programı sonunda sınavda başarılı olan kursiyerlere, "Araştırmacılar İçin Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası" verilecektir.

Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Açılış Oturumu
Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Açılış Oturumu


Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu İlk Ders Oturumu


Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Ders Oturumu

Son Güncelleme Tarihi : 21.01.2021 12:54 Okunma Sayısı : 987

Son Haberler